Az ‘Apám üzent’ című regény kapcsán a szerző személyes, generációkon átívelő családtörténetekről, identitásról és örökségről mesél humoros, meghitt anekdotákon keresztül. Az est háromfogásos vacsorával és válogatott balatoni borokkal kísért, füstölt kacsás előétellel, mangalicaszűzzel és tonkababbal illatosított desszerttel.
Megannyi felemelő családi dráma, négy-öt generáción átívelő transzgenerációs történetek. Az ‘Apám üzent’ egyszerre család- és identitásregény, egy lenyűgöző Kárpát-medencei paraszti eposz. A szerző a regényből kiindulva mesél családfakutatásról, transzgenerációs adóságokról és hitelekről, találkozásokról és szerelemekről. Mindezt – ahogy szokta – anekdotázva, sírósan-nevetősen teszi.
Háromfogásos vacsora, Balatoni borokkal párosítva
Előétel: Füstölt kacsa carpaccio, “Francia saláta”
Főétel: Mangalica Szűz, borjúmáj, paprikás burgonya, vargánya
Desszert: Éclair, tonkabab, fehércsokoládés meggy