Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

MI IS A TASTE BALATON FESZTIVÁL?

2024. március 8-17. között először rendezzük meg a TASTE BALATON fesztivált: ez a 10 nap a találkozásokról, a gasztronómiáról, a kultúráról, a Balatonról, és ezek összefonódásáról szól majd.

 

Egy olyan balatoni fesztivált álmodtunk meg, ahol az éttermek a saját helyükön mutatkozhatnak be, a TASTE BALATON keretében tehát mindenki az események részese lehet, így könnyen egy főzős workshopon, egy szabadtéren megterített asztal körül vagy egy időutazáson találhatjátok magatokat, de az is megtörténhet, hogy kedvenc énekesed zenél majd a vacsora mellé. A TASTE BALATON keretében teret adunk az éttermeknek és nektek, hogy még jobban egymásra találjatok! Nem véletlenül választottuk a kora tavaszi időpontot, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy a Balaton ebben az időszakban legalább annyit tud nyújtani neked, mint nyáron.

 

A 10 napos TASTE BALATON fesztivál 26 kiemelt balatoni étterem, gasztrohotel, valamint borászatok, kulturális intézmények és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre. Minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és válogatott programokkal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen! 

 

Közel 100 különleges program közül választhatsz, a kiemelkedő gasztroélmények mellett részt vehetsz koncertvacsorán, könyv- és divatbemutatón, gasztrosétán, kiállításokon és workshopokon is. Nincs más dolgod, mint kiválasztani a neked tetsző programot, és bejelentkezni! 

 

Nézz körül honlapunkon, kattints a programokra és fedezd fel a Balaton legkerekebb fesztiválját!

Kik vagyunk?

CSAPODY BALÁZS

alapító

Gasztronómiai szakember, étterem tulajdonos

A balatonszemesi Kistücsök FOOD & ROOM tulajdonosa, a magyar gasztronómia és turizmus egyik legismertebb arca, akinek több évtizede tartó teljes munkássága a Balaton jövőjét tartja szem előtt. 1992-ben nyitotta meg a Kistücsök éttermet, ami azóta nem csak regionális, hanem országos szinten is az egyik legismertebb étterem. 2021-ben az étterem szálláshellyel és degusztációs menünek is helyet adó Séfszobával bővült. Csapody Balázs kezdettől fogva kizárólag a négy évszakos Balatonban gondolkodik, célja a régió legjobb alapanyagainak és borainak felkutatása és bemutatása. A Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, a magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja. 2014-ben az Év Vendéglőse díjat kapott, 2017-ben elnyerte a Gundel Károly díjat, a Balaton Ünnepe fesztiválon 2021-ben életműdíjat kapott. 

BUDAVÁRI DÓRA

alapító, projektvezető, kommunikációs vezető

Szívügye a Balaton, a gasztronómia, a jó borok és az egész éves balatoni szezon megteremtése, ezen dolgozik több mint 10 éve. Gasztro- és bormarketinggel, PR-al foglalkozik, eseményeket szervez, cikkeket ír. Jó ideje kétlaki életet él, melynek szerves része a Szent György-hegyi ház és szőlő, a présház aljában pop-up borboltot nyitott helyi borokkal. Számos Balatonnal kapcsolatos kezdeményezés elindítója és előremozdítója, indulásakor ő volt a WeLoveBalaton főszerkesztője, évekig részt vett a Paloznaki Jazzpiknik felépítésében és szervezésében, 2018 óta a badacsonyi Gasztrohegy szervezője, a Szent György-hegy HAJNALIG és MATINÉ fesztiválok alapítója, az 1bor1vers projekt szervezője. Munkájának fontos sarokkövei a régió szereplőinek összekötése, a fenntarthatóság és az értékteremtés.

KALAS GYÖRGYI

alapító, projektvezető, programigazgató

Gasztronómiával foglalkozó író, újságíró

Több, mint tíz éve járja rendületlenül a balatoni régiót, hogy felkutassa és bemutassa a balatoni éttermeket, termelőket, és elősegítse a négyévszakos Balaton kialakulását. Elsők között vágott bele itthon a gasztronómiai újságírásba és tudósított a balatoni gasztroforradalomról. Élményeiről rengeteg cikk, és Magyar tengeri gasztrokönyv címmel könyv is született, jelenleg újságíróként és szerkesztőként a Street Kitchen csapatát is erősíti. Elhivatottan segíti a Balaton, és a más vidéki régiók népszerűsítését és a magyar gasztronómia fejlődését. Rendkívül fontosnak tartja a gasztronómiai ismeretterjesztést, négy gasztronómiai témájú könyve jelent nagy sikerrel, gyerekeknek szóló gasztrokönyve 2023-ban elnyerte az Év Gyerekkönyve díjat. Több helyszínen tart gasztrosétákat, gasztronómiai témájú beszélgetéseket és gyerekeknek gasztro-workshopokat. 

CSAPODY BENCE

kreatív tanácsadó

Szállodavezető, gasztronómiai-turisztikai tanácsadó

Egy percig sem volt kérdés számára, hogy édesapja nyomdokaiba lépve ő is a vendéglátás felé fordul. Az egyetemen végzett tanulmányai után a Dubaji Világkiállítás magyar megjelenésének tervezésén dolgozott, majd a Magyar Turisztikai Ügynökségnél projektvezetőként a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia vendéglátási stratégiájának megalkotásáért felelt. Ezt követően tért haza Balatonszemesre, ahol a 21 szobás Kistücsök FOOD & ROOM szálláshelyét vezeti 2021 óta. Ezzel párhuzamosan a Budapesti Corvinus Egyetemen doktorjelölt és óraadó, fő kutatási területe a vendéglátási rövid értékláncok, a gasztronómiai turizmus, valamint a kulináris fesztiválok vizsgálata. 

BALOGH BIANKA

social media és project manager

Borok és gasztronómia – különleges helyek felfedezése, izgalmas ízek tapasztalása. Kóstolni, megélni, és mesélni róla, ezek jelentik számára a mindennapos motivációt. Célja, hogy munkájával értéket teremtsen, így nem is volt számára kérdés, hogy csatlakozzon a Taste Balaton csapatához. Az elmúlt években a Bortársaság marketing kommunikációs menedzsereként dolgozott, innen a borok és a gasztronómia iránti szenvedély. A folyamatos fejlődés elengedhetetlen számára, így idén elvégezte középfokú WSET képzést, a következő cél a felsőfok megszerzése. Social media managerként több étterem életébe belelát, és a jövőben sem titkolt célja segíteni a gasztronómiai szereplők kommunikációját.