Krúdy est

03.14.

18:00

Zenit Balaton

vacsoraest, kultúra

A vacsoraest egy többfogásos menüsorral idézi meg Krúdy Gyula álmodozó, nosztalgikus világát, hangulatát és jellegzetes ízeit. Besenczi Árpád felolvasásai pedig tovább gazdagítják az élményt!

Gasztronómiai utazás Krúdy Gyula írói világában a Zenit Balaton Étteremben Krúdy Gyula írásai nemcsak történetek – ízek, illatok és hangulatok is. A lassú élet, a terített asztal, a jó bor, a beszélgetés és az emlékezés örömei. Ezen az estén egy különleges, több fogásból álló menüsorral idézzük meg Szinbád álmodozó, nosztalgikus világát: Balaton, melegség és mély, gazdag ízek. Vendég: Besenczi Árpád.
Menü:
• Velő, házi friss kenyér
• Marhahúsleves cérnametélttel, vargányás fácángombóccal
• Fácánmell narancsos sütőtökkrémmel és „gesztenyés” képviselőfánkkal
• Párolt marhalábszár „fiatal hagymával” és túrós csuszával
• „Krúdy szelet” puncsfagylalttal
Az est hangulata lassú, ráérős és beszélgetésre hívó – pont úgy, ahogyan Krúdy is szerette volna. Az eseményt még különlegesebbé teszi Besenczi Árpád Jászai Mari-díjas színművész közreműködése, aki Krúdy Gyula gasztronómiai motívumokban gazdag írásaiból olvas fel részleteket. A fogások között felcsendülő novellarészletek tovább mélyítik az élményt, és megidézik azt a különös, nosztalgikus világot, ahol az ízek és a történetek egyetlen finom egésszé olvadnak össze.