Színház a Hableány különleges épületében

03.14.

19:00

Hableány

színház, vacsoraest

Az est folyamán 4 felvonásos színházi betétek színesítik a 7 fogásos degusztációs menüt, mely mellé borsort vagy juice sort kínálunk.

A Hableány egy nem mindennapi Vacsoraszínházzal készül a Taste Balaton fesztiválra, melynek fő fókuszában az 1969-es étlap, – mely egyébként szintén a korábbi, 1890-es éveiben jelenlevő fogásokra alapozott,- és a még régebbre visszavezethető Hableány történetek kerülnek!

A Vacsoraszínházról bővebben: Sokan ütik fel úgy az étlapot, hogy egy konkrét ételt keresnek. Ennek a vacsoraszínházi estének a főszereplői is így tesznek, de hozhat-e egy 128 éves recept megoldást a problémáikra? A huszadik század fordulója előtt Trattner Gusztáv vezette a Hableányt. Korának elismert vendéglőse volt, aki országos hírnévre akkor tett szert, amikor a millenniumi kiállítás alatt az általa üzemeltetett Balaton-csárdában olyan fenséges ebédet szolgáltak fel Erzsébet királyné tiszteletére, hogy a lakomát a királyi palotában meg kellett ismételni. Az 1896. október 5-én felszolgált fogások között a rostélyon sült süllő és a tepertős túrós csusza között szerepelt egy bizonyos „szolgabíró filet”. Vajon miből készült ez az ikonikus étel és mi volt a titka?

A Hableány vacsoraszínházi előadásának vendégei a külön erre az alkalomra megkomponált, régi-új menüsor elfogyasztása közben ezeknek a kérdéseknek eredhetnek a nyomába.