BETELT: Vacsora egy Tudóssal 1.0 – Dr. Freund Tamás

03.08.

18:30

Oliva Hotel & Étterem

tudomány, vacsoraest

A sorozatot hagyományteremtő jelleggel indítjuk el, célunk a tudományos ismeretterjesztés, és hogy komoly tudományos pályát befutott, országosan is ismert tudósok munkásságát mutassunk be vendégeinknek, egy kellemes vacsora közben.

„Az este egyrészt portré beszélgetés, másrészt felvillantja a tudós egyéni szakterületét is. A vacsorák egy 5 fogásos degusztációs menüből állnak, ahol a menüt és a borsort is a vendég kedvenceiből állítjuk össze. A fogások előtt és között Mészáros Zoltán, az Oliva tulajdonosa beszélget a meghívottakkal.

A március 8-i vacsora vendége Dr. Freund Tamás, Széchenyi-díjas magyar neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2014. és 2020. között élettudományi alelnöke, 2020. júliusától az MTA elnöke. A biológiai tudomány doktora, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa, a nemzetközi Brain Prize birtokosa. Freund Tamást a veszprémi Lovassy Gimnáziumban érettségizett, a mai napig tartja a kapcsolatot a várossal, barátaival közös zenekara a LOMB is Veszprémhez köti, abban klarinét és szaxofonos. Az este folyamán Freund Tamás kedvenc borai és ételei is terítékre kerülnek majd.

Házigazda és moderátor: Mészáros Zoltán
Ár: ötfogásos menü ásványvízzel 14.900, borsorral 19.900 Ft / fő”