Az eseményen vendégeink végig kísérhetik a bárány bontás folyamatát, miközben teraszunkon készül a friss báránypörkölt természetesen balatoni bárányból.
Mede Ádám szerint a mi ragunk attól is különleges, hogy erős jó ízek dominálnak benne, abszolút nincs túlgondolva, de mégis pici csavarral (amit most nem mondunk el természetesen) készítjük. Az összetevők mellett a legfinomabb Petrányi borokkal készítjük az ételt. Egy ilyen fogás után nem maradhat ki a desszert, ami egy olyan aranygaluska, amit két tényező is különlegessé tesz, egyrészt Ruga Endre séf otthoni családi receptjét dolgozta össze Petrányi Piroska receptjével, másrészt a birtok adottságai révén kertünkben termett és szedett saját mandulával készül. Az ár tartalmazza az eseményen való részvételt, valamint a friss bárányból készült pörköltet, aranygaluskával, két pohár borral. (OlaszRizling, Veszprém Vármegye bora).